Van de Beek ziet kansen na vertrek Gudelj en Bazoer

Bron: www.ajaxlife.nl

Van de Beek schuurt tegen het eerste aan, maar moet nog even geduld hebben. © Pro Shots

Donny van de Beek moest zaterdag tegen Excelsior opdraven bij de B-ploeg van Ajax en baalde van de 3-1-nederlaag. Het vertrek van Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer biedt echter hoop voor de middenvelder, zo weet Van de Beek zelf ook.

Van de Beek moest het vorig en ook dit seizoen vooral doen met wat invalbeurtjes. Maar als de middenvelder een hele wedstrijd mocht spelen, zoals in de beker en in de Europa League, liet hij een goede indruk achter. Van de Beek schuurt tegen het eerste elftal aan, maar zal nog even geduld moeten hebben.

Dat er twee middenvelders weg zijn is in ieder geval prettig voor Van de Beek. “Dat betekent voor mij meer kans, zo werkt dat in het voetbal. Ik moet het na de winterstop laten zien als ik mijn minuten krijg,” zegt hij tegen Ajax Life.

Zijn eigen ontwikkeling stemt hem tevreden. “Ik ben sterker geworden en heb nu ook Europees meegedaan. Daar leer je van en dat heb je nodig als speler. Ik heb nu meer power in de duels. Het enige wat ik nu nog wil is bepalender worden voor het team.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21050