Jong Ajax stoomt door na eerste uitzege in drie maanden

Bron: www.ajaxlife.nl

Nouri viert zijn openingstreffer met bankzitter El Ghazi. © Pro Shots

Het is op De Toekomst al het hele seizoen smullen van Jong Ajax, maar de resultaten in uitduels waren nogal karig. Een bezoekje aan FC Dordrecht bleek het juiste medicijn: de talenten wonnen met 0-2 en stijgen naar plek drie op de ranglijst van de Jupiler League.

Abdelhak Nouri en Pelle Clement verzorgden de doelpunten aan de Krommedijk, waar sprake was van een ongelijke strijd. De Jong Ajacieden waren simpelweg te sterk voor de Schapenkoppen, die twee jaar terug nog eredivisie speelden en nu bijna onderaan staan.

Tim Krul had geen heel drukke avond, maar het was op slag van rust wel even schrikken toen Dordrecht de lat trof. En juist toen iedereen dacht ‘goed weggekomen, 0-0 bij rust’ bleek Nouri het hiermee oneens. Op aangeven van Clement schoot hij van afstand raak.

Opvallend was na een uur spelen het inbrengen van Anwar el Ghazi. Vaclav Cerny kon niet verder en El Ghazi, die eigenlijk niet eens mee hoefde naar Dordt-uit, meldde zich binnen de lijn. De vleugelspits was gepasseerd en mocht individueel trainen, maar wilde zelf graag mee de bus in.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20873