Cerny valt geblesseerd uit, El Ghazi scoort bij winnend Jong Ajax

Vaclav Cerny is vanavond geblesseerd uitgevallen bij Jong Ajax, dat het opnam tegen NAC Breda. De vleugelspeler moest zich vijf minuten voor rust laten wisselen. Op het oog had de Tsjech last van zijn hamstring. Donny van de Beek kwam voor hem in het veld.

Daarmee lijkt Cerny niet beschikbaar om geselecteerd te worden voor komende zondag, waardoor Peter Bosz zeer krap in zijn buitenspelers komt te zitten. Alleen Bertrand Traoré en Amin Younes blijven over, nadat afgelopen week Anwar El Ghazi werd teruggezet naar Jong Ajax. Daar kwam hij vanavond overigens wel tot scoren. Na een mooie steekbal van Nouri trok Pelle Clement de bal vanaf de achterlijn terug, waarna El Ghazi kon binnenschieten. Uit een corner maakte Matthijs de Ligt in de tweede helft de 2-0, waarna Demmers nog de 2-1 maakte voor NAC. Dat was ook de eindstand, al klonk dat veel spannender dan het was. Jong Ajax was de hele wedstrijd veel beter dan de ploeg uit Breda.

Forum: [Centraal] Jong Ajax 2016/17