Ajax voetbalt 5 miljoen euro en een beetje bij elkaar in EL

Bron: www.ajaxlife.nl

Vergeleken met de CL is de EL geen vetpot... © Pro Shots

Tijden veranderen. En dat is maar goed ook, want we willen niet nog zo’n Europese campagne als vorig seizoen. Ten eerste schiet je er sportief werkelijk niets mee op, ten tweede levert het amper iets op. Nou ja, 5,2 miljoen euro dan.

Het was al een beetje verklapt in het jaarverslag dat Ajax onlangs publiceerde, maar de Uefa heeft nu tot achter de komma cijfers uit de doeken gedaan. We kunnen van alle Europese clubs nagaan hoeveel premie ze vorig seizoen ontvingen.

Bij Ajax is de teller gestopt op 5,2 miljoen euro. Dit is een schijntje in vergelijking met de inkomsten van de Champions League, waarin het starttarief al meer dan het dubbele is. Als je dan ook nog eens overwintert, zoals PSV deed, kun je ruim 34 miljoen euro bijschrijven.

Vergelijken met de premies die PSV incasseerde, komt Ajax er bekaaid vanaf. Dit heeft ook te maken met de tegenvallende resultaten. Slechts een van de tien Europese potjes werd gewonnen, op bezoek bij Celtic. De zeven punten die Ajax behaalde, leverden een sportieve bonus op van 884.000 euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20711