Jong Oranje en Jong Turkije scoren niet

© Proshots

Jong Oranje is tegen de leeftijdsgenoten van Turkije niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. In het AFAS Stadion hadden beide ploegen kansen genoeg om te scoren, maar de doelmannen van beide landen weigerden te capituleren: 0-0. Voor Jong Oranje lijkt het EK ver weg, aangezien Jong Slowakije al niet meer te achterhalen is en slechts de vier beste nummers twee van de negen kwalificatiepoules doorgaan naar de play-offs. Voorlopig hoort Jong Oranje hier niet bij en dus dreigt er een jeugd-EK zonder Oranje.

In de eerste helft was Jong Oranje, met Ajacieden Kenny Tete, Donny van de Beek, Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Anwar El Ghazi aan de aftrap, de betere partij. Na een prima actie van oud-Ajacied Ricardo Kishna liepen Bazoer en El Ghazi elkaar in de weg en daardoor ging de bal over het doel. Bazoer was later in de eerste helft nog wel dicht bij een doelpunt, maar trof de paal. Even later was de Ajacied weer gevaarlijk, maar schoot hij recht in de handen van de Turkse doelman.