[Update] Ajax én PSV in pot 3 bij groepsfase

Bron: www.ajaxshowtime.com

Door het gelijke spel in Doetinchem is Ajax tweede geworden in de Eredivisie. Naast het mislopen van de titel, heeft de ploeg van Frank de Boer geen recht op directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Als de Amsterdammers zich alsnog willen plaatsen voor het miljoenenbal, dan zullen ze twee voorrondes moeten winnen.

De kansen in de eerste voorronde zien er in verhouding nog positief uit. Ajax heeft namelijk een geplaatste status op basis van de coëfficiëntenlijst van de UEFA (58.113). Dit betekent dat het wordt beschermd tegen de wat grotere ploegen, die ook in de voorrondes beginnen. Het veld met deelnemers is overigens nog niet bekend, omdat niet alle competities zijn afgelopen. Wel is nu al duidelijk dat Ajax bij de beste vijf clubs in de ranking van de UEFA zit.

Door deze geplaatste status ontlopen de Amsterdammers een paar moeilijke tegenstanders zoals Anderlecht, Shakhtar Donetsk en Fenerbahce. Wel kunnen de Ajacieden Monaco uit de Ligue 1 treffen. Andere mogelijke tegenstanders in de eerste voorronde zijn Sparta Praag, Steaua Boekarest en Young Boys.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/96541/update-ajax-en-psv-in-pot-3-bij-groepsfase