Van der Hoorn: “Het is een gek seizoen voor mij”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Waar Mike van der Hoorn in het eerste half jaar bijna niet aan spelen toekwam, is hij dit tweede half jaar een vaste waarde dankzij blessures van Jaïro Riedewald en Kenny Tete. “Het is inderdaad een heel gek seizoen voor mij”, vertelt de verdediger aan Metro. Gisteren zorgde hij voor de 2-0 waarna Ajax uitliep naar een 4-0 zege. “Dit doelpunt geeft het seizoen nog een gouden randje ook, als we tenminste de titel pakken.”

Kenny Tete keerde tegen FC Twente terug in de basis. Normaalgesproken speelt hij als rechtsback, maar Frank de Boer koos ervoor om niet te veel te gaan schuiven. “Dat is een bevestiging dat we het goed doen achterin en dat de trainer tevreden is.”

Na zijn doelpunt had Van der Hoorn niet het gevoel dat de titelstrijd was gestreden. “Nee, ik dacht zeker niet: nu is de titel binnen. Nu is de wedstrijd in de tas, dat dacht ik wel. Achteraf kan je misschien zeggen dat die kopbal van mij belangrijk was richting de titel, maar nu nog niet. Wij kunnen even genieten van deze zege, maar vanaf woensdag ligt de focus weer volledig op De Graafschap. Als we die niet winnen, hebben we nog niks.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/hoorn-is-gek-seizoen-mij/