Jeugdopleiding Ajax opnieuw genomineerd voor titel beste van Nederland

Bron: ajaxfanzone.nl

De jeugdopleiding van Ajax is opnieuw genomineerd voor de titel van beste Jeugdopleiding van Nederland. De afgelopen zes jaar ging de titel aan Ajax voorbij. Na vijf jaar feyenoord ging de titel vorig seizoen naar de jeugdopleiding van AZ.

Dat Ajax ieder jaar weer naast de pot piest bij de Nederlandse verkiezing is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Niet alleen presteert de Ajax-jeugdopleiding feitelijk het beste maar in Europa wordt Ajax opvallend genoeg wèl zowat ieder jaar uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Europa (zie bericht). Kennelijk ligt Nederland niet in Europa?

Feit is dat de Europese verkiezing gebeurd op basis van feiten. Er wordt dan gekeken hoeveel jeugdspelers met club-achtergrond rond lopen in Europa en daar krijg je als opleidingsclub punten voor. In Nederland is het een verkiezing op gevoel en sentiment en waarschijnlijk omdat feyenoord niet bepaald veel prijzen in de wacht sleept de laatste jaren is er sprake geweest van een grote ‘gun-factor’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/04/25/jeugdopleiding-ajax-opnieuw-genomineerd-voor-titel-beste-jeugdopleiding/

Gegevens