C1 verslaat Feyenoord, B1 wint bij Volendam

De C1 van Ajax heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op koploper Feyenoord C1: 3-2. Door de overwinning is de achterstand op de Rotterdammers nu geslonken tot vier punten. Ook de B1 van Ajax deed goede zaken in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen dankzij een vroege goal van Sven Botman met 0-1 bij FC Volendam. Eerder al gingen de A2 en B2 van Ajax onderuit tegen respectievelijk FC Volendam A1 en AZ B2.

12.00 uur: Ajax A2 – FC Volendam A1 1-5Ajax A2 is na negentig minuten voetballen met het schaamrood op de kaken van het veld afgestapt na een 1-5 nederlaag. De jonge Amsterdammers begonnen niet onverdienstelijk aan het duel, maar na een halfuur stond het toch 0-1. Dit was tevens de ruststand. Ajax zakte terug na het goede begin en wist nauwelijks kansen te verzorgen.

Ondanks alle goede bedoelingen in de tweede helft, stond het na een uur spelen plotseling 0-3. De van een blessure teruggekeerde Darren Sidoel viel zeer onfortuinlijk in, want direct nadat hij erin kwam, legde hij de bal in het verkeerde netje. Daarna ging het snel. Een kwartier later stond het 0-5; Ajax was nergens te bekennen.