Ajax A1 wint met 3-1 van NEC/FC Oss A1

Ajax A1 heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van NEC/FC Oss A1. Kai Sierhuis, Vince Gino Dekker en Dani de Wit waren in Nijmegen trefzeker voor het team van trainer Gery Vink.

Onder leiding van Vink, die na de trainerswissel de plek overneemt van Frank Peereboom, begonnen de Ajacieden goed aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, maar die werden allemaal gemist. Onder andere Sierhuis en Eiting waren dichtbij een doelpunt. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

Een kleine tien minuten na rust was het wel raak voor de bezoekers: op aangeven van Justin Kluivert maakte Kaj Sierhuis zijn 35e doelpunt van het seizoen. Nog geen vijf minuten later was het weer gelijk. Doelman De Lange kon een bal niet geheel onschadelijk maken, waarna NEC de gelijkmaker maakte. Een paar minuten later was het alweer aan de andere kant raak. Vince Gino Dekker schoot een voorzet van Ché Nunnely achter de NEC-doelman. De derde Amsterdamse treffer werd gemaakt door Dani de Wit. De NEC-goalie liet de bal los waarna hij beheerst raak schoot.