Toekomstige trainer Heitinga krijgt afscheid tijdens Klassieker

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Gisteren werd bekend dat John Heitinga per direct stopt met betaald voetbal. Hij krijgt aanstaande zondag zijn afscheid tijdens Ajax – Feyenoord. Hij zal verder aftrainen bij Ajax en in de toekomst is er zeer waarschijnlijk een trainersloopbaan weggelegd voor de voormalige verdediger.

“Sommige dingen wil je zo lang mogelijk uitstellen. En stoppen met voetbal, mijn grote passie, is er daar één van”, zegt Heitinga op zijn officiële website. “Toch ben ik in december voor mezelf tot de conclusie gekomen, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Sneller dan ik eigenlijk zou willen.”

De terugkeer pakte dus niet goed uit, maar dat is voor Heitinga geen reden om na te trappen. “Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied. En meer dan dat mijn terugkeer niet is geworden dan wat ik ervan had verwacht, ga ik niet zeggen”, zegt Heitinga, die zijn eigen glazen niet wil ingooien. “Daar zou ik spijt van krijgen. En op natrappen staat rood. Na de WK-finale kan ik die kleur niet meer zien”, zegt Heitinga met een knipoog.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/02/02/toekomstige-trainer-heitinga-krijgt-afscheid-tijdens-klassieker/