Jong Ajax wint oefenwedstrijd met 6-0 van SDC Putten

Jong Ajax heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Putten met 6-0 gewonnen. Bij rust stond het nog maar 1-0 voor de beloften van Ajax. Dejan Meleg (2), Sam Hendriks (2), Zakaria El Azzouzi en Robert Muric waren de doelpuntenmakers. De oefenwedstrijd op Sportpark de Toekomst was ingepland omdat Jong Ajax pas volgende week maandag haar laatste wedstrijd van 2015 speelt.

El Azzouzi schoot Jong Ajax in de eerste helft al snel op voorsprong. De Puttenaren hielden goed stand en de score werd pas verder uitgebreid in de tweede helft. Na rust scoorde Meleg de 2-0 en de 3-0. Via Hendriks, Muric en weer Hendriks (penalty) werd de eindstand op 6-0 bepaalt.

Jaap Stam blikte op de officiële website van Ajax terug op de wedstrijd. “Een verdiende uitslag. Ik moet zeggen dat het altijd leuk voetballen is tegen een club als Putten. Zij willen voetballen en durven daarbij ook hoog druk te zetten. We hadden de eerste helft veel balbezit, maar het tempo lag niet hoog genoeg.” Na rust liep Jong Ajax vervolgens weg bij SDC Putten. “We speelden agressiever en kregen toen ook kans op kans.’’