Jong Ajax in blessuretijd naast Sparta Rotterdam

Jong Ajax heeft maandagavond op De Toekomst met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. In de extra tijd maakte Zakaria El Azzouzi de gelijkmaker voor de Amsterdammers.

Ondanks het noodweer kon er om 20.00 uur wel worden afgetrapt op Sportpark de Toekomst. Sparta begon het sterkst aan de wedstrijd. Het resulteerde in de eerste twintig minuten in een paar kleine kansen. Na bijna een half uur spelen zorgde dit voor een doelpunt voor de bezoekers. Een eigen goal van Ricardo van Rhijn zette Sparta op een 0-1 voorsprong. Na de achterstand begon Jong Ajax beter te spelen en creƫerde het ook kansen.

Het was echter Sparta dat na rust weer de touwtjes in handen had. De bezoekers hadden de controle over de wedstrijd maar het lukte hen niet om de score uit te breiden. Jong Ajax probeerde in de laatste minuten nog wel aan te zetten, maar het leidde niet tot grote kansen. De wedstrijd leek af te steven op een winst voor Sparta totdat Robert Muric een vrije trap nam. De Kroaat schoot de bal op de paal, waarna spits El Azzouzi attent reageerde en de bal binnen tikte.