Zes doelpunten, zes keer juichen!

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax schiet uit de startblokken en houdt het tempo erin! © Pro Shots

We mochten Roda JC-thuis absoluut geen tussendoortje noemen. Maar wat bleek Ajax - Roda? Inderdaad... een tussendoortje! Maar zulke tussendoortjes houden we wel van. Zes doelpunten, zes keer juichen. Het zag er fris en fruitig uit bij de Ajacieden, van de eerste tot de derde fase.

Het gaat meestal helemaal niet zo soepel als Ajax thuis speelt tegen Roda, maar de editie van 2015 was appeltje, eitje. We kunnen er niets anders van maken. Als je na vijf minuten al twee keer hebt gescoord, dan moet zo'n wedstrijd natuurlijk gespeeld zijn.

Je moet 'm killen, zoals dat heet. En dat is precies wat Ajax deed. De gasten uit Kerkrade kregen wel wat kansjes, maar die konden we snel vergeten. Viktor Fischer, Arek Milik en Davy Klaassen maakten het halve dozijn vol. Prima, en door!

Wat Roda-thuis blijft natuurlijk wel een tussendoortje. Fenerbahçe en Feyenoord vormen het echte werk. En voor de meeste tests tot dusver zakte Ajax. Maar goed, we beginnen met frisse hoop aan een cruciale week in het seizoen!

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18563