Jong Ajax presteert ondermaats in Venlo

Hendriks beleefde vorige week nog een topweekend, nu druipt hij af. © Pro Shots

Jong Ajax leek zich na een dramatische start te hebben herpakt in de Jupiler League. De ploeg van Andries Ulderink had alweer vier potjes op rij niet verloren. In Venlo ging het vrijdagavond echter goed mis. Jong Ajax scoorde een dikke onvoldoende en VVV won verdiend met 3-0.

Ulderink zag na de pijnlijke nederlaag weinig aanknopingspunten. “We hebben heel slecht gespeeld. Er waren te veel spelers die hun niveau niet haalden, waardoor we het mooie resultaat van vorige week tegen Fortuna Sittard niet konden evenaren,” treurde de trainer op het digitale thuis van Ajax.

De 3-0-eindstand was voor rust al een feit. Robert Muric had er in de derde minuut nog voor kunnen zorgen dat Jong Ajax al op een vroege voorsprong kwam, maar zijn schot ging net naast. Daarna nam VVV-Venlo het heft in handen en het was aan keeper Indy Groothuizen te danken dat Jong Ajax niet tegen een hele vroege achterstand aanliep.