Fener-uit in 1968: Ajax wint in Turkse modder

Bron: www.ajaxlife.nl

Juichen na de gewonnen wedstrijd tegen Fenerbahçe.© Ajax Life

Ajax nam het al een keertje op tegen de tegenstander van donderdagvanavond, Fenerbahçe. In 1968 won Ajax met 2-0 in een modderpoel die de Turkse clubnaam - vertaald 'mooie tuin' - geen eer aandeed. Het regende toen, het regent ook nu. De eindstand zien we vanavond graag weer op het scorebord.

Het veld van het toen nog Mihat Pasja-stadion was eigenlijk onbespeelbaar. De Roemeense arbiter van dienst, Iosif Ritter, vond dat eerst ook. Hij keurde op de wedstrijddag (woensdag) het veld af en besloot het duel 24 uur uit te stellen.

De afgelasting was best een dingetje, zeker voor de 1100 meegereisde Ajaxsupporters. Ongeveer 500 van hen keerden meteen chagrijning terug naar Amsterdam. De overige supporters besloten zich in het nachtleven te storten, waar ze naast buikdanseressen ook de Ajaxselectie troffen. Dat was een voordeel bij een nadeel, zeg maar.

De scheidsrechter besloot een dag later dat het duel wel door kon gaan. Het werd een waterpolo-wedstrijd die Ajax won dankzij goals van Piet Keizer en Klaas Nuninga - en een uitstekende keeper Gert Bals op doel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18487