Gert Bals

Recensie: Het Ultieme Fanboek

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen week kregen wij van Ajax1.nl het Ultieme Fanboek onder ogen. Het Ultieme Fanboek is uitgegeven door uitgeverij Condor en geschreven door Yoeri van den Busken. Ajax1.nl is gevraagd om een recensie te schrijven over het boek dat de echte jeugdige Ajax supporter met veel plezier zal gaan lezen. In deze recensie heb ik zowel de indrukken van mijzelf als die van mijn kinderen verwerkt. Grappig om te zien is dat kinderen anders naar dit ultieme Fanboek kijken dan volwassenen. Kinderen letten juist bij de foto’s op details. Volwassenen kijken meer naar de inhoud.

Voormalige Ajax-keeper Gert Bals overleden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Gert Bals, voormalig doelman van Ajax, is op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Veenendaal overleden. De ex-Ajacied was vijf seizoenen de eerste keeper in Amsterdam (1965/66 – 1969/70).

Bij Ajax stond hij mede aan de basis van het Gouden Ajax en hij vierde er vier kampioenschappen in vijf jaar tijd en daarnaast pakte hij ook nog twee bekers. Tevens werd de finale van de Europa Cup-I gehaald, waarin AC Milan met 4-1 te sterk bleek. Ook was Bals nog enkele seizoenen de aanvoerder. Naast Ajax keepte hij ook nog voor PSV en Vitesse.

[Alibabba] Voorbeschouwing Vitesse-Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. De 33e landstitel komt steeds dichterbij. Met nog 4 potjes te spelen staat Ajax op een voorsprong van 8 punten op Feyenoord. De rest is gezien en dat vinden WIJ niet erg. Tegen RKC speelde Ajax de 1e helft bij vlagen aardig, maar tevreden ben ik niet over het vertoonde spel. Toch weet Ajax zijn wedstrijden te winnen en dat is uitermate knap. Het heeft te maken met vastigheden in het spelsysteem, die voor elke speler duidelijk is. Nogmaals refereer ik eraan dat het alleen maar beter kan worden de aankomende jaren, omdat er steeds meer kwaliteit zit aan te komen.

Warm weerzien bij Ajax-reünie

Bron: www.ajax.nl

Rond de topper Ajax - FC Twente organiseerden Ajax en Aegon voor de vierde keer in successie de Ajax-reünie. Mannen als Sjaak Swart, Jan Mulder, Klaas Nuninga en Gert Bals waren aanwezig om oud-ploegmakkers te spreken. Maar ook de jongere generatie was vertegenwoordigd door onder andere Dennis Gentenaar en Laurent Delorge.

Altijd Ajacied: Gert Bals

Bron: www.ajax.nl

De 112-jarige Ajax-historie is rijk en roemrucht. De Ajacieden op het veld vormen en vormden het fundament onder onze club. Ajax.nl laat met regelmaat oud-Ajacieden aan het woord. Over zichzelf en over 'hun' Ajax. Dit keer vertelt voormalig Ajax-keeper Gert Bals (foto, links) over zijn clubgevoel.
Subscribe to Gert Bals