UEFA Europa League: Nederlandse ploegen moeten haast maken

Bron: www.nieuwslog.nl

Hoewel er pas twee rondes zijn gespeeld in de Europa League, is het voor de Nederlandse teams tijd om punten te gaan pakken. FC Groningen verloor twee wedstrijden, Ajax pakte slechts twee punten en AZ deelt de tweede plaats in de poule met Athletic Bilbao. Heel rooskleurig ziet alles er dus nog niet uit, maar daar komt deze donderdag wellicht verandering in.

Hoe zit het met AZ?

Een zeer knappe overwinning werd twee weken geleden geboekt door AZ. De Alkmaarders wonnen in eigen huis van het altijd lastige Athletic Bilbao, waardoor de mannen van John van den Brom in punten op gelijke hoogte kwamen met de Spanjaarden in Groep L. Markus Henriksen was een zeer betrouwbare factor in de wedstrijd tegen de ploeg die onlangs FC Barcelona nog met 4-0 van de mat tikte.AZ gaat het in de Europa League nu opnemen tegen Augsburg. De Duitse ploeg startte slecht aan de Europese competitie en staat na twee duels nog op nul punten. In Alkmaar willen de Duitsers hier verandering in brengen, maar AZ kan haar aspiraties om te overwinteren kracht bijzetten door de drie punten te pakken tegen Augsburg, waar de Nederlandse rechtsback Paul Verhaegh speelt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1250434-uefa-europa-league-nederlandse-ploegen-moeten-haast-maken/