Ajax blijft zonder puntverlies na 0-2 winst op NEC

Na overwinningen tegen AZ en Willem II heeft Ajax ook haar derde competitieduel gewonnen. In Nijmegen was Ajax met 0-2 te sterk voor tegenstander NEC. De promovendus leunde de hele wedstrijd naar achteren en gaf Ajax weinig ruimte haar eigen spel te spelen. De spaarzame keren dat dit wel gebeurde, leidde dit direct tot gevaar. Pas in de tweede helft opende Ajax de score via Arek Milik. Vlak voor tijd verschalkte Rens van Eijden zijn eigen doelman. Na drie wedstrijden is Ajax nog altijd zonder puntverlies of tegendoelpunten.

Ajax begon de wedstrijd zonder Kenny Tete en Daley Sinkgraven. Het tweetal had rust gekregen van trainer Frank de Boer. Zodoende kregen Ricardo van Rhijn en oud-NEC’er Lasse Schöne een kans hun basisplaatsen bij Ajax te heroveren. Ondanks de wijzigingen in het basisteam, had de wedstrijd zeer veel weg van het duel van afgelopen donderdag tegen FK Jablonec. De koploper drukte continu naar voren, had veruit het meeste balbezit, maar echte kansen werden nauwelijks gecreëerd.