Positie centraal achterin lonkt voor Riedewald

Bron: www.ajaxlife.nl

Riedewald speelde in Dordrecht een prima wedstrijd als centrale verdediger.© Pro Shots

Jairo Riedewald stond afgelopen seizoen vooral als verdedigende middenvelder geposteerd. De speler lijkt zich komend jaar echter te moeten richten op de positie waar hij in de jeugd ook al speelde: centraal achterin.

In de laatste twee potjes, tegen PEC Zwolle en FC Dordrecht, mocht Riedewald het laten zien als linker centrale verdediger. Hij kreeg de voorkeur boven Nick Viergever. “Misschien zegt dat wel wat. Dat ik nu centraal mag spelen, geeft me vertrouwen. Maar volgend seizoen begint iedereen weer op nul. Dan moet ik het weer laten zien," zegt hij tegen Ajax Life.

Frank de Boer stelde Riedewald ook een paar keer op als linksback, maar hij speelde verreweg de meeste wedstrijden als verdedigende middenvelder. Voor de achttienjarige Ajacied - hij verlengde maandag zijn contract tot medio 2019 - was deze positie leerzaam voor zijn ontwikkeling in de laatste linie. “Spelen op het middenveld was nieuw voor mij. Ik moest sneller handelen en draaien. Daardoor heb ik centraal achterin meer rust gekregen, ik kan ook een mannetje uitkappen als dat moet."

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17552