Ajax A1 neemt koppositie over van AZ

Samenvatting:Vanaf het eerste fluitsignaal waren de spelopvattingen van beide ploegen zichtbaar. Ajax probeerde het balletje rond te spelen en AZ leek af te wachten. De eerste kans van de wedstrijd was een schot van Ajacied Vince Gino Dekker, maar zijn inzet leidde niet tot een treffer. Een counter van de bezoekers was echter wel raak, toen Doodeman Ajax-goalie Stan van Bladeren wist te passeren.

Ajax bleef voor rust de betere partij en hield veruit het meeste balbezit, terwijl de bezoekers op de counter bleven loeren. De thuisploeg kwam dan ook nog voor rust terecht op gelijke hoogte, toen Van de Beek een assist van Dekker wist te verzilveren, 1-1. Tot aan de rust waren beide ploegen redelijk aftastend en zodoende waren er geen grote kansen meer te noteren.