KNVB vraagt Ajax om opheldering over nieuwe bal waardoor doellijntechnologie onmogelijk was

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB gaat Ajax opheldering vragen waarom de club tegen FC Utrecht met een nieuwe bal speelde. De landskampioen koos voor de Conext15, waardoor er in de Arena geen doellijntechnologie toegepast kon worden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Een nieuwe bal moet eerst ‘ingelezen’ worden, voordat het systeem gebruikt kan worden. Dat was tegen de afspraken in, aldus ‘Zeist’.

,,Ajax heeft de KNVB laten weten pas in het nieuwe jaar met een nieuwe bal te gaan spelen. We gaan met Ajax in contact treden waarom dit nu al is gebeurd. We hechten een grote waarde aan de doellijntechnologie,” aldus een woordvoerder van de KNVB.

Scheidsrechter Pol van Boekel werd kort voor aanvang van Ajax-FC Utrecht verrast dat niet de gebruikelijke Brazuca, maar de Conext15 het speeltuig zou zijn. Daarop kon het systeem niet worden toegepast. Overigens deden er tijdens de wedstrijd geen bijzondere momenten voor het doel voor.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/12/14/knvb-vraagt-ajax-om-opheldering-over-nieuwe-bal-waardoor-doellijntechnologie-onmogelijk-was/

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, KNVB, Winterstop, Kampioen
Tags: Nieuws
Scheidsrechters: Pol van Boekel