Jong Ajax op dramatische wijze gelijk

Het eerste halfuur van de eerste helft was voor de bezoekers uit Nijmegen. Jong Ajax-doelman Norbert Alblas hield zijn ploeg met enkele sterke reddingen op de been. Tom Noordhoff kwam namens Jong Ajax nog dicht bij een treffer met een poging van afstand. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Jong Ajax iets meer grip op het duel.

Met de vele kansen in de eerste helft was de ruststand van 0-0 opmerkelijk. Ook na de rust werden er grote kansen om zeep geholpen: Sjoerd Ars kopte namens NEC naast een leeg goal. Aan de andere kant was het na zeventig minuten wél raak. Bazoer schoot net voor randje zestien de bal in het doel. Alblas redde Ajax vlak voor tijd nog, door het verrichten van een fantastische redding. Toch werd het nog 1-1. De verder onzichtbare Richairo Zivkovic hielp een wereldkans om zeep en in de tegenaanval was het raak en werd de eindstand op het scorebord gezet.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld; Bazoer, Noordhoff, Duarte; Becker, Zivkovic en Menig (68. Acolatse)Wissels Jong Ajax: Van Bladeren, Warmerdam, Boccara, Vissie, Bakker, Hendriks en Acolatse