‘Miljoenen voor Ajax bij verkoop Suárez’

Bron: ajax1.nl

Na PSV’er Otman Bakkal en Chelsea-speler Branislav Ivanovic, was dinsdagavond Italiaan Georgio Chiellini zijn volgende slachtoffer. Luis Suárez beet in het laatste groepsduel van Uruguay weer eens letterlijk van zich af. Ook voor Ajax kan deze actie negatieve gevolgen hebben. De kans bestaat dat de Amsterdammers nu flink wat geld zullen mislopen.

Toen Suárez van Ajax naar Liverpool vertrok, heeft Ajax een doorverkoopclausule bedongen bij de Engelsen. Dit meldde Simon Zwartkruis van Voetbal International op Twitter. Het is niet precies bekend om welk percentage het gaat. De genoemde percentages lopen sterk uiteen. Het ene medium meldt vijf procent, anderen melden tien of zelfs vijftien procent.

De laatste weken gaan er steeds meer geruchten over een mogelijke transfer van de aanvaller naar Real Madrid of FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht zou zelfs bereid zijn om 85 miljoen euro voor de Uruguayaan neer te leggen. Niet alleen in Noord-Engeland, maar ook in Amsterdam zal de kassa dan rinkelen. Ajax zal dan tussen de vier en de twaalf miljoen euro ontvangen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/miljoenen-voor-ajax-bij-verkoop-suarez/