Opstelling Nederland: wordt Dirk Kuyt linkervleugelverdediger en Daley Blind centrumverdediger van Oranje?

Bron: www.nieuwslog.nl

Louis van Gaal houdt er van om rookgordijnen rond zijn vermoedelijke opstelling op te trekken. Hij hoopt hiermee de tegenstander op het verkeerde been te brengen, en dat de tegenstander zelfs hun eigen systeem aanpassen op het ‘andere’ systeem van Oranje.

In de voorbereiding op de wedstrijd tegen Chili deed Van Gaal zeer geheimzinnig over zijn opstelling. Gezien zijn trainingen leek het er op dat Oranje met een 4-3-3 systeem zou gaan spelen, net zoals in de tweede helft tegen Australië. De Telegraaf weet nu te melden dat Van Gaal gewoon het 5-3-2 systeem gaat spelen, waarbij Dirk Kuyt opgesteld zal worden als linkervleugelverdediger, en Daley Blind zou dan als centrum spits gaan spelen.In dit systeem kan Van Gaal dan snel switchen tussen het verdedigende 5-3-2 en het aanvallende 4-3-3 systeem. Kuijt zal dan opschuiven naar de aanval, en Blind zou dan weer als linkervleugelverdediger gaan spelen.

Als Van Gaal op deze wijze gaat spelen zal hij zeker een hoop kritiek over zich heen kregen omdat het een zeer controversiële opstelling zal zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1237718-opstelling-nederland-wordt-dirk-kuyt-linkervleugelverdediger-en-daley-blind-centrumverdediger-van-oranje/