Danny Hoesen verlaat Ajax voor FC Groningen

Bron: ajax1.nl

Danny Hoesen speelt de komende vier seizoen in het shirt van FC Groningen. Na twee jaar heeft de talentvolle aanvaller besloten om het Amsterdamse avontuur vaarwel te zeggen. Hoesen kiest hiermee eieren voor zijn geld, omdat hij bij Ajax geen garantie krijgt op veel speeltijd. In Groningen gaat de Limburger spelen met rugnummer 9.

In 2012 kwam Hoesen met veel bombarie naar Amsterdam. De spits stond destijds onder contract bij Fulham, maar in zijn verhuurperiode bij Fortuna Sittard maakte hij genoeg indruk om een transfer naar Ajax af te dwingen. In zijn twee jaren in Amsterdam kwam Hoesen 44 keer uit in het shirt van Ajax, waarin hij 13 keer wist te scoren. Vooral zijn doelpunt tegen FC Barcelona zal niemand snel meer vergeten.

Het contract van Hoesen liep pas in 2015 af, maar het is niet bekend hoeveel Groningen betaald heeft voor de spits. In maart werd al bekend dat Richairo Zivkovic de omgekeerde weg bewandeld. Bij zijn transfer was een bedrag van 2,5 miljoen gemoeid, met mogelijk nog toekomstige vergoedingen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/danny-hoesen-verlaat-ajax-voor-fc-groningen/