Titel Ajax binnen handbereik, spannende strijd om plek vier

Bron: www.vi.nl

Ajax heeft zondag aan een gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo genoeg om voor de vierde keer op rij kampioen te worden. Ook de strijd om de tweede plaats lijkt beslist, maar daaronder is het spannend. Voetbal International zet het programma van de topzes op een rij.

De landstitel van Ajax (69 punten) is met nog twee wedstrijden voor de boeg een kwestie van tijd en de strijd om de tweede plaats lijkt ook gestreden. Feyenoord (63 punten) heeft alleen nog concurrentie van nummer drie FC Twente (59) en kan een plek in de voorronde van de Champions League veilig stellen met één zege in de laatste twee duels. De Rotterdammers zijn in elk geval al zeker van deelname aan Europees voetbal.

Dat geldt in feite ook voor Twente, dat vijf en zes punten meer heeft dan Vitesse en PSV. Die laatste twee clubs lijken te gaan uitmaken wie het laatste rechtstreekse Europese ticket grijpt, dat is gekoppeld aan de vierde plaats. Met 54 punten staan de Arnhemmers nu vierde, maar PSV (53) maakt ook nog een grote kans. SC Heerenveen (51) is outsider.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/titel-ajax-binnen-handbereik-spannende-strijd-om-plek-vier.htm