De Boer: Beker kon me gestolen worden

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax-trainer Frank de Boer grijpt het bekerechec aan om de spelers én de technische staf te laten beseffen dat elke wedstrijd op honderd procent gespeeld moet worden. Direct na de 5-1 nederlaag tegen PEC Zwolle van zondag, sprak de coach zijn spelers toe. Wanneer Ajax tegen Heracles kampioen wordt, dan zullen zijn gedachten nog eens naar het duel in De Kuip gaan. “Die is een smet op de titel.”

“Ik heb gezegd dat we, inclusief de staf, in de spiegel moeten kijken en dit een heel grote blamage is geweest”, zegt De Boer in De Telegraaf. “Het is duidelijk dat we niets op zestig of tachtig procent kunnen doen, altijd volledig gefocust moeten zijn om wedstrijden eruit te slepen.”

‘s Nachts kon De Boer de slaap niet vatten en liet hij zijn gedachten gaan over het vuurwerkincident en de daaropvolgende staking. De voetballers vonden dat de onderbreking geen invloed had, maar de coach had een andere lezing. “Mijn vrouw zei dat ze hoopte dat we niet meer zouden winnen”, reageert hij op de actie van de Ajax-fans, die hun club ernstig in diskrediet brachten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/04/de-boer-beker-kon-me-gestolen-worden/