Nee, KNVB doet niet blind wat De Boer zegt

Bron: www.ajaxlife.nl

Met dank aan ADO zou De Boer zondag met vier vingers in de lucht kunnen staan.© De Brouwer

Dat Frank de Boer iets bijzonders kan, wisten we al. Waar het zeven jaar lang geen enkele trainer lukte om kampioen te worden met Ajax, is De Boer na 3,5 jaar als hoofdtrainer nu bijna voor de vierde keer kampioen.

Dat is bijna magisch, maar toch kan de kampioenenmaker niet alles voor elkaar toveren. Al werd dat de laatste dagen anders gesuggereerd. Zo werd door veel mensen geroepen dat het aan De Boer te danken is dat de mogelijke, eventuele kampioenswedstrijd tegen ADO van 12.30 uur naar 16.30 uur verplaatst is. Dat is niet zo.

Ja, De Boer opperde na Vitesse - Ajax dat het beter zou zijn als Ajax zondag tegelijk met PSV – Feyenoord aftrapt. Dan weet iedereen na de wedstrijd gelijk of Ajax kampioen is. Scheelt vier uur wachten, scheelt gedoe.

Maar de gesprekken met de gemeente en KNVB over het verplaatsen van de wedstrijd tegen ADO waren al voor Vitesse - Ajax begonnen. Dus het is niet zo dat alle betrokken partijen pas zijn gaan nadenken, nadat De Boer dingen riep. Zo werken de dingen nou net weer niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15468

Gegevens