[Verslag] A1 wint wederom ruim

De A1 van Ajax heeft, na de 7-1 winst op Willem II van vorige week, wederom een ruime overwinning geboekt. In de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen werd het maar liefst 2-6. Anwar El Ghazi scoorde twee keer, nadat de aanvaller vorige week ook al vier keer had gescoord.

Na een rommelige openingsfase waarin beide ploegen elkaar flink onder druk wilden zetten, kwam het spel vanaf de 15e minuut wat tot rust. Ajax probeerde wat meer te voetballen en dat leidde ook tot enkele goede kansen. El Ghazi kreeg de bal voor open doel over, en wist de bal er later, na een goede actie, alleen voor de keeper ook niet in te krijgen. Toch kwamen de Amsterdammers wel op voorsprong. Damian van Bruggen benutte een penalty na een ongelukkige handsbal van de centrale verdediger van Heerenveen.