Ongeslagen status bezorgt Ajax plek bij Europese elite

Bron: www.vi.nl

Met de 2-1 overwinning op Feyenoord van de vorige speelronde behield Ajax zijn ongeslagen status in de Eredivisie. De Amsterdammers behoren al weken tot een select gezelschap in het Europese topvoetbal.

Ajaxis in de Eredivisie nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen, een reeks die twaalf zeges en twee gelijke spelen behelst. Van alle Europese clubs die dit seizoen op het hoogste niveau uitkomen hebben er slechts zeven een nóg langere reeks, zoals blijkt uit onderstaand overzicht.

Ajax verloor op 2 november 2013 voor het laatst een competitieduel: in de Arena was Vitesse toen met 1-0 te sterk. In die veertien duels daarna maakte de ploeg van trainer Frank de Boer 33 doelpunten en werd acht keer de nul gehouden.

Bayern München, Steaua Boekarest en Sparta Praag zijn de enige clubs in Europa die dit seizoen nog ongeslagen zijn in al hun competitieduels.Verder terugkijken dan deze jaargang bedraagt de reeks van Bayern al 48 duels, tegen respectievelijk 23 en twintig wedstrijden voor Steaua en Sparta Praag.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ongeslagen-status-bezorgt-ajax-plek-bij-europese-elite.htm