Jong Ajax sleept zege uit het vuur in ‘rood duel’

Jong Ajax heeft vanavond alwéér gewonnen in de Jupiler League. Na eerdere zeges op hoog geklasseerde clubs als VVV Venlo en Sparta Rotterdam, werd nu knap gewonnen van FC Den Bosch: 3-2. In het duel werden maar liefst drie rode kaarten gegeven.

De talenten van Ajax kwamen al vroeg op voorsprong door een (naar het schijnt) mooi doelpunt van Tobias Sana. Hij zette al na acht minuten de 1-0 op het scorebord in de ArenA. Na een klein halfuur spelen moest de ploeg van Alfons Groenendijk een tegenvaller verwerken; Riechedly Bazoer moest zich laten vervangen met een blessure.

Na rust kwam Den Bosch al heel snel op gelijke hoogte. Quekel maakte de gelijkmaker. Jong Ajax herstelde zich en Dejan Meleg scoorde, net als tegen Sparta vorige week, weer. Hij maakte de 2-1.  Vlak daarna kreeg Jong Ajax echter voor de zoveelste keer dit seizoen een rode kaart. Branco van den Boomen werd van het veld gestuurd en de ploeg moest vrezen voor weer een voorsprong weggeven.