Ajax recht rug en geeft AZ pak slaag

Na de oorwassing tegen Red Bull Salzburg had Ajax wel wat goed te maken en de ploeg begon voortvarend aan het duel. AZ zette geen druk zoals de Oostenrijkers en dus waren de Amsterdammers dominant. Dat leverde al bijna een treffer op via een wonderschone combinatie, met hakjes en al. Die treffer was er echter een minuut later alsnog. Van Rhijn werd mooi weggestuurd door Veltman en uit de goede voorzet drukte De Jong af: 1-0 na drie minuten.

In de periode daarna verzuimde Ajax de wedstrijd al te beslissen. Bojan en Fischer zagen hun inzetten gekeerd worden. Nadat Fischer met een hamstringblessure werd vervangen door De Sa bleven de kansen komen. De Jong schoot wat te slap na een geweldige aanval en Duarte zag een inzet over vliegen. Aan de overkant was AZ twee keer gevaarlijk. Na achttien seconden via Berghuis (over) en via Henriksen (knap gered door Cillessen).