Jong Ajax vergeet koploper Dordrecht te verslaan

Denswil was goed, erg goed. Een echte kapitein.© ProShots

Jong Ajax zit in de lift! Na de fraaie overwinning op VVV-Venlo pakte de ploeg van Alfons Groenendijk gisteravond een punt bij koploper Dordrecht: 1-1. En er had zelfs nog meer in gezeten.

Het eerste gevaar kwam van de koploper, maar na verloop van tijd nam Jong Ajax de wedstrijd over en creëerde het ook meer kansen. Kishna, weer in de spits, kopte naast en Ligeon stuitte op de doelman: ex-Ajacied Warner Hahn. Ook Andersen had de openingstreffer op zijn voet. Aan de overzijde had Mickey van der Hart niet veel te doen, maar de keren dat hij in moest grijpen deed hij dat prima.

Jong Ajax zette na rust door: het bleef kansen creëren, maar vergat de goal te maken. En dan is het meer regel dan uitzondering dat de tegenstander vervolgens op voorsprong komt. Stefano Denswil werkte een voorzet ongelukkig in zijn eigen doel, waardoor Dordrecht kort na rust de leiding nam. Ricard Kishn had daarop namens Ajax het antwoord en schoot  tien minuten later de gelijkmaker langs doelman Hahn: 1-1.