Siem de Jong weer inzetbaar

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer krijgt met de week meer keuzemogelijkheden bij Ajax. De coach kan zondag tegen FC Utrecht weer over zijn aanvoerder Siem de Jong beschikken.

Dat bevestigde De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. De Jong raakte twee weken geleden, een dag voor het duel met PSV, geblesseerd aan zijn bovenbeen. Daley Blind en Stefano Denswil kampten deze week met lichte klachten maar zijn ook inzetbaar tegen Utrecht.

De Jong zou direct in de basis kunnen beginnen. “Hij is ervan overtuigd dat hij er klaar voor is”, legde De Boer uit. Ajax blijft voorzichtig met de captain, die daarom sowieso geen negentig minuten in actie zal komen. “We moeten heel goed naar Siem luisteren, maar ik denk dat deze blessure niet zo heel ernstig was”, aldus de coach.

FC Utrecht-uit is voor Ajax traditioneel een zware uitwedstrijd. Hoewel de Domstedelingen behoorlijk uit vorm zijn verwacht De Boer een pittige pot voetbal. “Het wordt gewoon een heet middagje, dat is duidelijk. Zij zitten in een moeilijke fase en hebben de punten hard nodig. Het is traditiegetrouw een leuke wedstrijd met alles erop en eraan. Het zal zeker geen walk-over worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/01/siem-de-jong-weer-inzetbaar/