De Boer riskeert schorsing

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer liet zich gisteren niet bepaald vriendelijk uit over de arbitrage. Ajax kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd tegen AC Milan een zeer discutabele strafschop tegen, wat de Amsterdammers de overwinning kostte. De trainer van de regerend landskampioen zei tegenover de camera’s van de NOS dat hij vond dat Ajax ‘genaaid’ was.

Een paar weken terug liet Huub Stevens, coach van het Griekse PAOK Saloniki, zich op eenzelfde manier uit over de scheidsrechter van dienst (Björn Kuipers). “We zijn genaaid”, sprak de Nederlander na het duel met Shalke 04. Die uitspraak kwam hem op drie wedstrijden schorsing te staan. Omdat beide trainers, De Boer en Stevens, dezelfde uitspraak deden en Stevens daarvoor een schorsing van drie duels kreeg, is het maar zeer de vraag of De Boer onbestraft blijft. Als de UEFA consequent is, moet Ajax het misschien wel drie wedstrijden zonder zijn trainer doen.

Tot nu toe heeft de UEFA nog niets laten weten over het eventueel bekijken en bestraffen van de zaak.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/riskeert-de-boer-schorsing-naar-aanleiding-van-uitspraken/

Gegevens

Spelers: Frank de Boer
Trainers: Frank de Boer
Scheidsrechters: Björn Kuipers