De Boer: Duarte moet concurreren met Serero

Bron: ajax1.nl

Dat Ajax met Lerin Duarte een vervanger heeft voor Christian Eriksen, is zeker. Echter is het nog onduidelijk wie uiteindelijk de basisplaats gaat krijgen in het elftal van Ajax. Frank de Boer vertelde voor de camera van FOX Sports dat de nieuweling het moet gaan uitvechten met Thulani Serero.

Het vertrek van Alderweireld en Eriksen voelt aan als een verlies van twee zonen, vertelde de trainer. “Je wist dat het ging gebeuren, maar vertrek Eriksen en Alderweireld doet toch wel een beetje pijn”, gaf hij toe.

De Boer koos voor het duel tegen FC Groningen niet voor rechtspoot Mike van der Hoorn, maar voor linkspoot Stefano Denswil. “Ik was het liefst met de rechtsbenige Van der Hoorn gestart, maar ik vind dat hij er nog niet klaar voor is.” Volgens de oefenmeester van Ajax heeft hij wat problemen om zich aan te passen naar het niveau en systeem. “En Denswil doet het uitstekend.”

Ook koos hij voor Tobias Sana, in plaats van Viktor Fischer. “Fischer is niet vrij in zijn hoofd, hij legt zichzelf teveel druk op. Hij wil drie keer scoren en belangrijk zijn. Daarom geven we hem wat rust”, legde hij uit.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-duarte-moet-concurreren-met-serero/