Ajax Vrouwen verliezen laatste thuiswedstrijd

Het is de Ajax Vrouwen niet gelukt om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegen PSV/FC Eindhoven werd het 1-2. Een lange tijd mochten de vrouwen uitkijken naar een 1-0 overwinning, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de stand omgebogen. Na de verliespartij kan Ajax alleen nog voor plek drie gaan. Met één wedstrijd te gaan in de BeNe League A staat de ploeg van Ed Engelkes op een vierde plek met 21 punten. PSV/FC Eindhoven heeft twee punten meer dan de Amsterdamse formatie.

Zaterdagavond kwamen de Ajax Vrouwen dus op een voorsprong. Het was Mandy Versteegt die voor de 1-0 tekende op De Toekomst. De aanvalster gleed een voorzet van Linda Bakker binnen. Tot aan de 80e minuut domineerden de Ajax Vrouwen, maar uit het niets werd de gelijkmaker ingetikt. Mauri van den Boogaard zette de 1-1 op het scorebord. Een onmogelijk doelpunt van Suzanne de Kort betekende de 1-2. De invalster schoot van ongeveer dertig meter op doel. De bal vloog over keepster Laura du Ry heen en Ajax keek voor het eerst die avond tegen een achterstand aan. Het lukte de vrouwen niet meer om de stand gelijk te trekken.