Johan Cruijff: “Instelling Ajax naar mijn hart”

Bron: ajax1.nl

Na zijn fluwelen revolutie lijkt Ajax nu de derde landstitel op rij te gaan pakken. Genoeg reden voor Johan Cruijff om positief te zijn in zijn column, al houdt het erelid nog een slag om de arm. “Ajax is de grote winnaar van het weekeinde geworden. Het landskampioenschap ligt voor het grijpen en dat is volkomen terecht”, meldt hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

“Ook vanwege de spelopvatting. Hoewel er het nodige op het spel viel aan te merken”, blijft Cruijff realistisch. “Was tegen PSV de instelling helemaal naar mijn hart. Neem alleen de drie wissels van Frank de Boer. Die waren allemaal bedoeld om aanvallend sterker te worden en de kans op de overwinning te vergroten. Dat vond ik enorm positief om te zien. Ajax keek niet naar wat de ander deed, maar speelde de wedstrijd om te winnen.”

Cruijff heeft ook nog een tip in huis voor het slot van de competitie. “De resterende vier competitiewedstrijden wordt het daarom vooral een kwestie van professioneel zijn. Anders gezegd, een kwestie van ‘resultaat – ervaring’.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/johan-cruijff-instelling-ajax-naar-mijn-hart/