‘Alfred Nijhuis aangesteld als scout bij Ajax’

Bron: ajax1.nl

Alfred Nijhuis zal per 1 januari 2013 in dienst treden als scout voor Ajax in Duitsland. Dit meldt TwenteSport. Nijhuis speelde gedurende zijn loopbaan voor onder andere SC Enschede, MSV Duisburg, Urawa Red Diamonds en Borussia Dortmund. Momenteel is hij hoofdtrainer van amateurvereniging Sus Stadtlohn in Duitsland en adviseur bij MSV Duisburg.

Hij voerde al enkele gesprekken met Marc Overmars: “Die gesprekken maakten een goede indruk op mij. In Duitsland is sinds een aantal jaren een andere kijk op voetbal gangbaar. Met name de jeugdopleidingen van veel clubs zijn momenteel goed bezig. Je ziet het aan de spelers die bij clubs als Borussia Dortmund, Bayern München en VfL Stuttgart doorbreken.”

Hij vervolgt: “Ajax wil mij daar graag als scout inzetten, omdat ik  jarenlang in de Bundesliga heb gespeeld en daardoor al een zekere bekendheid heb in dat land. Ik ken bij haast elke club wel iemand van de leiding of in de trainersstaf van het eerste elftal of van de A- of B-junioren. Ajax vindt Duitsland een belangrijk land om goed in de gaten te houden. Ik voel me vereerd dat ik daarvoor ben benaderd”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alfred-nijhuis-aangesteld-als-scout-bij-ajax/