Frank de Boer: “Vechten voor een Europese plek”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer kan tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Manchester City. Er werd niet alleen gewonnen van de Engelse kampioen, maar ook het positiespel was bij vlagen ontzettend goed. Voor De Boer komt dit echter niet als verrassing: “Ik weet waar wij toe in staat zijn en dat we de wil hebben om iets goeds te laten zien”, geeft de oefenmeester aan tegenover de NOS.

“Wij hebben ons eigen spel kunnen spelen met dominante backs. Toch kom je zomaar op een 0-1 achterstand. We stonden niet goed en er was even onoplettendheid achterin. Daarna hebben we het een periode moeilijk gehad, maar we hebben het goed opgepakt. Vlak voor rust maken we dan de belangrijke 1-1″, aldus de Amsterdamse trainer over de goal van aanvoerder Siem de Jong.

Aan het Europese boek is door deze overwinning weer een mooi hoofdstuk toegevoegd. Het verhaal is echter nog lang niet afgelopen, want Ajax moet nog wat punten pakken om overwintering in Europa veilig te stellen. “We zullen moeten vechten voor een Europese plek”, geeft Frank de Boer aan. “Of dit nou een plek in de Europa League of een plek in de Champions League is, het wordt moeilijk.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-vechten-voor-een-europese-plek/