De Boer: “Beseften na een uur waar het om ging”

Bron: ajax1.nl

“Ik denk dat we pas na een uur beseften waar het eigenlijk om ging”, opent Frank de Boer het interview met Eredivisie Live. Voor dat uur speelde zijn ploeg erg slecht en stond het met 1-0 achter tegen ADO Den Haag. “Gelukkig maak je dan de 1-1 en had je ook de 1-2 kunnen maken, maar je start gewoon te laat”, geeft de trainer aan in het interview.

Veel fans van Ajax verwachtten een explosie in de kleedkamer tijdens de rust. De preken van Frank de Boer zijn namelijk niet mis als het slecht gaat. “Ik ben in  de rust heel kort boos geweest over de instelling van spelers en daarna heb ik toch geprobeerd de puntjes op de i te zetten, de ploeg toch weer aan het voetballen te krijgen.”

Ook het middenveld kreeg in de eerste helft een dikke onvoldoende. Lasse Schöne speelde slap, pakte geel en won bijna geen duels. De Deen werd dan ook kind van de rekening. “Ik vond dat er meer power op het middenveld moest komen”, gaf de Amsterdamse trainer na de wedstrijd aan. “Met Siem de Jong gebeurde dat ook wel.” Tevens veranderde Ryan Babel van positie door de wissel. “Ik vond Ryan beter uit de verf komen in de spitspositie.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-beseften-na-een-uur-waar-het-om-ging/