Ajax verspeelt dure punten in Den Haag

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft zondag punten laten liggen in Den Haag. In het altijd beladen uitduel vergat de landskampioen te voetballen in de eerste helft, en wist dit niet meer goed te maken in het vervolg. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Tom Beugelsdijk en Ryan Babel.

Dat de vroege zondagwedstrijden en Ajax een moeizame relatie hebben is algemeen bekend. Ook in Den Haag leek het er vanaf de eerste minuut op dat de Ajax-spelers graag nog twee uur langer in bed hadden willen liggen. In de aanval kregen Babel en Jody Lukoki verrassend de voorkeur op de vleugels, terwijl Thulani Serero Christian Poulsen verving op het middenveld.