Opnieuw hattrick Fischer in Next Gen Series

Vorig seizoen beleefde Viktor Fischer zijn doorbraak bij het grote publiek in de Next Gen Series, ook bekend als de Champions League voor jeugdteams. Zijn hoogtepunt beleefde hij met een hattrick tegen Liverpool. Het leverde de jonge Deen dit seizoen een plaats in de A-selectie op, maar voor de nieuwe editie van de Next Gen werd Fischer weer overgeheveld naar de A1. Met een hattrick hielp hij dat elftal aan een 0-5 overwinning bij Molde in Noorwegen.

Ajax startte ook met andere spelers die al regelmatig bij de A-selectie zaten, zoals Fabian Sporkslede, Mickey van der Hart en Lesly de Sa. De Deense aanwinst Lucas Andersen speelde voor het eerst in een Ajax-shirt.

Aan de Noorse tegenstanders had de Amsterdamse jeugd geen kind. Binnen twintig minuten stond Ajax namelijk al op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Lesly de Sa en Viktor Fischer. Na rust ging Fischer rustig door met scoren. In de 65e en 81e minuut kwam de Deen tot scoren, wat een inofficiƫle hattrick betekent. In de blessuretijd bepaald Fabian Sporkslede de eindstand op 0-5