De Boer: “Na de 4-0 was hun hoop vervlogen”

Frank de Boer heeft na afloop van de wedstrijd NEC – Ajax positief gereageerd op het spel van Ajax in de 1-6 overwinning in Nijmegen. Hij sprak van een goede wedstrijd met goede goals aan Ajax-zijde. Tijdens de wedstrijd zocht Ajax veel diepte volgens de hoofdtrainer, maar het zwakke spel werkte ook goed mee: “Daar hebben we optimaal van geprofiteerd. Dan maak je de 4-0 en is de hoop bij de tegenstander helemaal vervlogen.”

In de tweede helft speelde Ajax bij vlagen goed, vond De Boer. “Ik denk dat we optimaal gebruik hebben gemaakt van onze kwaliteiten”, liet hij weten. Kwaliteiten die volgens hem ook op de bank nog voldoende te vinden waren. Met onder andere Kolbeinn Sigthórsson, die 90 minuten op de bank vertoefde. De IJslander kreeg rust nadat hij in een week tijd twee volledige wedstrijden had gespeeld. “Met De Jong en Klaassen heb je goede vervangers.”