Ajax-transfer Muniesa waarschijnlijk van de baan

Bron: ajax1.nl

Marc Muniesa speelde vandaag met Barcelona een vriendschappelijke wedstrijd tegen HSV. In de 46ste minuut kwam de mandekker het veld op. Achttien minuten later moest hij weer het veld af met een knieblessure. Zijn huidige werkgever vreest dat de centrale verdediger zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Als dit het geval is zal een overgang naar Ajax van de baan zijn. Morgen volgt er een uitgebreider onderzoek in het ziekenhuis. Het is al de vierde keer dat hij met problemen aan zijn kruisband kampt.

De voorkeur voor de opvolger van Jan Vertonghen ging uit naar een Nederlands-sprekende verdediger, die het liefst ook bekend is met het spelen van Europees voetbal. Niklas Moisander (AZ) voldoet aan die profielschets, maar is te duur. “Als spelers niet haalbaar zijn, moet je andere keuzes maken. Muniesa is een optie”, gaf Ajax-trainer Frank De Boer eerder aan in een interview.

Er is een hele grote kans dat Muniesa een half jaar uit de roulatie is en deze optie dus wegvalt. Het ziet er dus naar uit dat Ajax moet gaan zoeken naar een andere vervanger voor Jan Vertonghen, die deze zomer naar het Engelse Totteham Hotspur vertrok.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-transfer-muniesa-waarschijnlijk-van-de-baan/