Ling weer in wachtkamer

Bron: ajax1.nl

Ten Have doet beroep op verschoningsrecht

Ditmaal slechts één fotograaf, twee journalisten en één toehoorder in de Utrechtse rechtszaal. Als indicatie hoe snel de gewezen oorlog binnen Ajax weer aan het publieke oog is onttrokken. Alleen geldt dat niet voor Tscheu La Ling, die nog altijd knokt voor eerherstel nadat hij door Steven ten Have, voormalig voorzitter van de rvc, in verband zou zijn gebracht met omkoping en het aanbieden van steekpenningen.

Omdat het eerder gehouden kort geding niet toeliet dat er getuigen werden opgeroepen, moest tot een zogenaamd getuigenverhoor worden overgegaan. Daarvoor werden Ten Have en Ajax-supporter Wimpie Jansen opgeroepen.

Ten Have moest reageren op de bandopnamen van de ledenraadvergadering, waarin hij Ling in diskrediet zou hebben gebracht, terwijl Jansen moest getuigen over een op 17 november gehouden bijeenkomst in het supportershome. Daar kreeg de Ajax-aanhang van de rvc uitleg over het afwijzen van Ling als directeur, nadat de voormalige rechtsbuiten door Johan Cruijff als eerste kandidaat naar voren was geschoven.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ling-weer-in-wachtkamer/