Frank de Boer roept om versterking

Bron: ajax1.nl

Rekening houdend met het vertrek van Jan Vertonghen, hamert Frank de Boer intern op de komst van een linksbenige centrale verdediger. Daarnaast is er behoefte aan een jonge spits achter Kolbeinn Sigthorsson, een rechtsbuiten én een linksback.

“Waarbij die laatste de minste prioriteit heeft”, zei De Boer, die de komst van Simon Poulsen echter nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. “Natuurlijk was het heel mooi geweest als hij op het EK wereldtop was geweest, maar hij heeft bij AZ een fantastisch seizoen achter de rug.”

Ook omdat er door de directeuren Jeroen Slop en Henri van der Aat – in tegenstelling tot vorig jaar met Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthorsson en Theo Janssen – op de transfermarkt nog weinig daadkracht is getoond, start De Boer met verre van zijn beoogde selectie.

“De ideale voorbereiding is dat iedereen gelijk begint”, zei de kampioenenmaker. “Dan krijg je alle spelers fysiek snel op één niveau en kun je eerder tactisch gaan trainen. Maar dat spelers later instromen, weet je bij een topclub.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-roept-om-versterking/