Schöne verwacht zich in de basis te spelen

Bron: ajax1.nl

NEC probeert zich via de play-offs te verzekeren van Europa League-voetbal, maar een speler weet al dat hij volgend jaar in de Champions League actief zal zijn. Lasse Schöne beschikt over een aflopend contract in Nijmegen en gebruikte zijn transfervrije status om een overgang naar Ajax te realiseren. In de hoofdstad tekende Schöne een contract voor drie seizoenen.

De middenvelder wil zijn periode in Nijmegen graag goed afsluiten: met het winnen van de play-offs dus. “Het is mooi dat we meedoen aan deze wedstrijden, maar nu willen we dat Europa League-ticket bemachtigen ook”, zegt de Deen tegen NUsport. “Dat zou fantastisch zijn. Dan is de cirkel voor mij rond, want ik begon hier ook met Europees voetbal.”

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen meldt Schöne zich niet in Nijmegen, maar in Amsterdam. “Ik ben ervan overtuigd dat ik mezelf in de basis kan spelen, ondanks de grote concurrentie”, blikt hij vooruit. “Het zal wel even wennen worden. Iedere trainer heeft zijn eigen ideeën, maar echt grote obstakels zie ik niet. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schone-verwacht-zich-in-de-basis-te-spelen/