Geen sambavoetbal, maar nederlaag Ajax; 1-0

Ajax heeft het trainingskamp in Brazilië afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen Palmeiras. Vooral in de eerste helft ging het spel op en neer. In de tweede helft was Ajax de betere partij, maar dat leverde geen grote kansen op. Pedro Carmona scoorde diep in de blessuretijd de enige goal. Er vielen vrij veel gele kaarten. Aan de kant van Ajax kregen Enoh, Vertonghen, Alderweireld en Bouy geel, Assunção bij Palmeiras

Ajax kwam in het begin van de eerste helft een paar keer goed weg. De Braziliaanse topclub kwam er een paar keer gevaarlijk uit, wat tot een aantal kansen leidde. Doelman Kenneth Vermeer zat er een paar keer goed aan, maar oogde af en toe ook zeer onzeker met zijn ingrepen. Aan de andere kant kwam Ajax er meerdere keren uit met zeer snelle en goed gecombineerde counters, maar gevaarlijk werd het niet.